Vervolg van de bevalling

Je hebt volledige ontsluiting als je baarmoedermond 10 cm open is. Dan is de opening groot ge-noeg om het kindje te laten passeren. Je zult dan persdrang krijgen. Dit is even een flinke om-schakeling, want je hebt een aantal uren weeŽn weggezucht en nu moet je actief aan de slag. We zullen je tijdens het persen coachen om dit zo goed mogelijk te kunnen doen. Deze uitdrijvingsfase duurt bij een eerste kindje ca. 1 uur, bij een tweede of volgende kindje gaat dit vaak veel sneller. In de allerlaatste fase van het persen, als het hoofdje bijna geboren wordt, staat er veel spanning op je bekkenbodem en geeft dit een pijnlijk, branderig gevoel. Dit duurt gelukkig maar kort. Als het hoofdje geboren is, volgt de rest van het lijfje vlot. We leggen het kindje lekker bij je op de buik en geven jullie even de tijd om bij te komen. Daarna zetten we 2 klemmen op de navelstreng en kan deze, meestal door de kersverse vader, doorgeknipt worden. Vervolgens komt de laatste fase van de bevalling: de geboorte van de placenta en de vliezen. Dit gebeurt meestal binnen een half uur na de geboorte van het kindje.

Na de bevalling houden we bij jou het bloedverlies in de gaten en zullen een evt. knip of scheurtje gaan hechten. We kijken het kindje helemaal na en hij of zij wordt gewogen en gemeten. Ook krijgt elk kindje na de geboorte een druppeltje Vit. K om de bloedstolling te stimuleren. Als je borstvoeding wilt geven, helpen wij of de kraamverzorgende je binnen het eerste uur om het kindje aan de borst te leggen.
Na de noodzakelijke verslaglegging vertrekken wij en helpt de kraamverzorgende jullie verder. In de eerste week na de geboorte komen wij om de dag nog op bezoek om te kijken hoe het met jullie gaat en kunnen jullie ons altijd nog bellen, ook 's nachts, als er problemen zouden zijn.
website by sitework
© 2019 - Vivre Verloskundigen Praktijk Enschede | disclaimer | privacy verklaring