Kinderwens

Op het kinderwensspreekuur krijg je voorlichting over gezond zwanger worden, want de tijd vlak vóór je zwanger raakt en de eerste maanden van de zwangerschap hebben meer invloed dan lang is gedacht. Er wordt ook gekeken of er risicofactoren zijn die het verloop van een zwangerschap kunnen beїnvloeden. Als de verloskundige risicofactoren opspoort, bijv. een erfelijke aandoening in de familie, kan ze je op tijd verwijzen naar een deskundige. Daarnaast krijg je advies en informatie over voeding, foliumzuur, leefgewoonten, medicijngebruik, gebruik van alcohol, roken, werkomstandigheden, vruchtbaarheid en de werking van je menstruatiecyclus. De adviezen worden afgestemd op je eigen situatie.

Op de website www.zwangerwijzer.nl kun je anoniem een vragenlijst invullen waarmee je kunt ontdekken of er misschien een risico is voor moeder en kind. Er is voor mannen en vrouwen een aparte vragenlijst beschikbaar. Deze vragenlijst kun je van tevoren naar ons mailen of je neemt hem mee naar het consult, gezamenlijk kijken we naar de belangrijke aandachtspunten. Het kinderwensspreekuur vindt discreet plaats, buiten het reguliere zwangerenspreekuur om.

De kosten voor het kinderwensconsult bedragen €40,- Helaas vergoeden nog niet alle zorgverzekeraars de kosten voor dit consult.
website by sitework
2019 - Vivre Verloskundigen Praktijk Enschede | disclaimer | privacy verklaring