Voeding baby

In de zwangerschap vragen wij welke voeding je aan je kind wil gaan geven. Sommige zwangeren vinden het lastig te kiezen, omdat zowel borst- als flesvoeding voor- en nadelen hebben, maar welke keuze je ook maakt, wij respecteren deze. Als je borstvoeding gaat geven, raden we je aan je goed voor te bereiden door naar een informatie-avond te gaan. Je kunt je hiervoor opgeven via www.zwangerintwente.nl . Ook www.borstvoeding.nl is een nuttige website die je kan helpen om goed voorbereid de borstvoedingsperiode in te gaan. Hierop kun je ook informatie vinden over borstvoeding en werk.

Borstvoeding
Moedermelk geeft jullie kindje de meest gezonde start, maar borstvoeding geven gaat helaas niet helemaal vanzelf. Het is oefenen voor moeder en kind en het duurt ongeveer 4 weken voordat jullie helemaal op elkaar ingespeeld zijn en het geven van borstvoeding soepel verloopt. In de eerste week na de bevalling krijg je thuis bij het geven van borstvoeding begeleiding van de kraamverzorgende en van ons. Ook is het belangrijk dat je steun krijgt van je partner en familie en vrienden. 

Na deze periode mag je ons uiteraard altijd nog bellen voor vragen over borstvoeding of je kunt bellen naar het consultatiebureau. Ook kun je een lactatiekundige raadplegen voor specifieke tips of adviezen voor jouw specifieke situatie. (Bij consultatie in het kraambed worden dergelijke consulten soms vergoed door je kraamzorginstelling, raadpleeg hiervoor de voorwaarden van je kraamzorgorganisatie).

Flesvoeding (kunstvoeding)
Flesvoeding is een prima alternatief als het voor jou niet goed voelt om borstvoeding te gaan geven of als je door een operatie of medicijngebruik geen borstvoeding kunt geven. Er is weinig informatie te vinden over flesvoeding. De reden hiervoor is dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het advies geeft om een baby de eerste 6 maanden borstvoeding te geven en daarom mag er ook geen reclame worden gemaakt voor kunstvoeding. 

Wij vinden dat er wel informatie beschikbaar moet zijn. Bijvoorbeeld over de soort kunstvoeding die je wilt gaan geven. Je kunt in principe elke soort kunstvoeding kiezen voor pasgeborenen die bij alle drogisterijen en supermarkten te koop zijn. Wanneer er allergieŽn, astma of eczeem voorkomt in de familie is het goed om met je verloskundige te overleggen welke voeding je het beste in huis kunt halen. Er zijn vele soorten flessen en spenen te koop. De soort fles die je nodig hebt is afhankelijk van je kind. Van tevoren kun je een standaardfles in huis halen maar het kan zijn dat je in de kraamweek toch een aantal soorten flessen en/of spenen uit moet proberen, omdat het drinkgedrag per kind verschillend kan zijn.
website by sitework
© 2019 - Vivre Verloskundigen Praktijk Enschede | disclaimer | privacy verklaring