Carlijn Nijland

Verloskundige

“Het beroep van verloskundige is erg veelzijdig. Ik vind het erg mooi en waardevol dat je (aanstaande) ouders in het proces van bevruchting tot aan anticonceptie mag begeleiden. Hierdoor bouw in je in relatief korte tijd een goede band op met hen. Het geeft mij veel voldoening om hen hierin te begeleiden en waar nodig medische vraagstukken op te lossen. Ik wil eraan bijdragen dat ouders een bijzondere periode beleven, en hen goed informeren zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken. Vivre heeft een jong, ambitieus, leergierig en hecht team, dat 24 uur per dag klaarstaat voor de zwangere en partners. We werken met laagdrempelige bereikbaarheid om iedereen zo de passende verloskundige zorg te leveren waar zij behoefte aan hebben.”

Carlijn werkt sinds 2016 als verloskundige bij Vivre. Zij heeft een paar jaar geleden de echo opleiding afgerond en maakt sindsdien ook echo’s bij Vivre. Daarnaast is zij sinds 1,5 jaar gespecialiseerd in het plaatsen van spiralen, wat de zorg van bevruchting tot anticonceptie/preconceptie helemaal rond maakt. Naast haar werkzaamheden bij Vivre heeft zij samen met 2 psychologen ook een eigen praktijk opgezet voor psychische hulpverlening bij angst- en traumaklachten rondom zwangerschap, baring en kraambed.

“Ik wil eraan bijdragen dat ouders een bijzondere periode beleven, en hen goed informeren zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken.”

AdminCarlijn Nijland