VERLOSKUNDIGE

In de eerste week na de geboorte komen we een aantal keren bij jullie langs om te zien hoe het met jullie gaat en hoe jullie het ouderschap (weer) ervaren. Wij  zijn in deze week nog steeds jullie eerste aanspreekpunt als er problemen zouden zijn. Natuurlijk zijn wij ook tijdens het kraambed 24 uur per dag bereikbaar op het spoednummer.

De beroepsgroep van verloskundigen heeft een signalenkaart gemaakt, waarop je kunt zien bij welke bijzonderheden je in ieder geval contact met ons moet opnemen.

https://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/290/net-bevallen-de-kraamperiode

 

Samen met de kraamverzorgende houden we de conditie van de baby en jou goed in de gaten. We controleren of jullie kindje goed op temperatuur blijft, goed drinkt en gaat groeien, of hij niet te geel gaat zien, of het naveltje goed indroogt enz.

Jouw lichaam moet herstellen van een flinke klus: de baarmoeder moet weer krimpen, het bloedverlies mag niet te veel zijn, een knip of scheurtje moet genezen, en je moet weer aansterken. Daarnaast zullen je borsten gestuwd raken en kun je last krijgen van tepelkloven. Intussen zijn jullie nachten gebroken doordat jullie kindje ook ’s nachts zal huilen en om voeding vragen, kortom: Je hebt deze kraamtijd wel nodig. Omtrent al dit soort dingen kunnen wij jullie adviseren en jullie vragen beantwoorden. Ook blikken we terug op de bevalling en kun je je vragen daarover altijd stellen.  Op de 8e of 9e dag van het kraambed dragen we de zorg voor jou en de baby over aan de huisarts en het consultatiebureau. Mocht het dan nog niet zo lekker gaan dan kunnen we de kraamzorg verlengen. Dit kan in overleg met de kraamzorginstelling en zorgverzekeraar geregeld worden. Tijdens ons laatste bezoek raden we jullie aan om alvast na te gaan denken over anticonceptie.

AdminVerloskundige