TO-DO

Tijdens de zwangerschap adviseren we je om een aantal dingen te regelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

Voor de zwangerschap
Start met slikken van foliumzuur, het liefst 3 maanden, maar minimaal 1 maand voor de zwangerschap of wanneer je stopt met het gebruiken van anticonceptie. Een gezonde leefstijl hanteren voordat je zwanger bent, is van positieve invloed op de ontwikkeling van je kindje.

Bij een positieve zwangerschapstest
Plan een intake-afspraak bij ons in en mits je nog niet was gestart; start met het slikken van foliumzuur! 

Voor 14 weken
Kraamzorg en eventueel kinderopvang regelen.

Voor 24 weken
Licht je werkgever in en vraag je zwangerschapsverlof aan. Ben je een zelfstandig ondernemer? Dan kun je een ZEZ-uitkering aanvragen bij het UWV. Je accountant kan dit ook voor je doen.

Voor 30 weken 
Aanmelden voor voorlichtingsavonden bij www.zwangerintwente.nl over de bevalling, borstvoeding en de eerste periode met je baby.

Voor 35 weken
Heb je een kraampakket in huis? Is er al een intake-gesprek geweest met de consulente van de kraamzorgorganisatie waarbij je ingeschreven staat. Meestal nemen zij rond dertig weken contact op met je.

Voor 37 weken
Zorg dat je bed op klossen staat. Deze kun je bestellen bij de thuiszorgwinkel. Een andere optie zijn bierkratjes.

Algemeen in zwangerschap
Het is belangrijk dat je de erkenning van het kindje goed regelt als je niet getrouwd bent en geen geregistreerd partner hebt. Voor 24 weken zwangerschap is handig, maar uiterlijk voor de geboorte van jullie kindje.

AdminTo do