INFORMATIEAVONDEN

Op de website www.zwangerintwente.nl vind je een gevarieerd cursusaanbod voor aanstaande ouders.

Bevalling & kraamtijd
Elke twee maanden organiseren wij ook een informatieavond over de bevalling en de kraamtijd op het ziekenhuis te Enschede. Je krijgt op de informatieavond veel extra informatie over de laatste weken van je zwangerschap, de bevalling en de eerste week na de geboorte van je kindje. Ook laten we tijdens de rondleiding zien waar je je auto kunt parkeren wanneer je poliklinisch wilt bevallen, hoe je de verloskamers bereikt én hoe ze eruitzien. Op de website www.zwangerintwente.nl kun je je aanmelden voor de cursus ‘Bevalling & Kraamtijd’.

Informatieavond borst- of flesvoeding
Soms kan het lastig zijn om een keuze te maken tussen borst- of flesvoeding. Op deze informatieavond worden de verschillen tussen borst- en flesvoeding uitgelegd, worden eventuele effecten van borst- en flesvoeding besproken, wordt er uitgelegd wat je nodig hebt in beide gevallen en wordt er besproken wat belangrijk is bij het maken van de keuze.

Borstvoeding
Borstvoeding is een proces dat je samen met je baby moet leren. Een goede voorbereiding op het geven van borstvoeding kan veel onzekerheden en vragen bij jou en je partner wegnemen. Als jullie goed voorbereid zijn, is de kans groot dat het een positieve ervaring wordt voor jullie en je baby. In deze informatieavond wordt er dieper ingegaan op het thema borstvoeding. Er wordt uitleg gegeven hoe borstvoeding werkt, hoe je kwaaltjes bij jezelf en bij je baby kunt voorkomen en je krijgt informatie over vitaminesuppletie bij borstvoeding. Ook leer je meer over waar je op moet letten bij het kopen van een kolfmachine en hoe kolven werkt. De avond wordt door een lactatiekundige (borstvoedingsspecialist) verzorgd.

AdminInformatieavonden