INTAKE & KENNISMAKING

Onze eerste kennismaking is uitgebreid en vindt meestal plaats wanneer je ongeveer 7 weken zwanger bent. We geven je informatie over ons team en leggen je uit op welke manier we je support kunnen bieden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Aan de hand van diverse vragen checken we hoe het met jouw gezondheid is en die van jouw (eventuele) partner, zodat we de zorg aan jou zo veel mogelijk kunnen afstemmen op jouw persoonlijke behoeften. Ook vragen we naar mogelijke bijzonderheden in de familie. Als dit niet je eerste zwangerschap is, bespreken we ook het verloop van eerdere zwangerschap(pen) met je.
Samen met jou maken we dan aansluitend een plan maken voor de verdere zwangerschapscontroles en zetten waar nodig aanvullende onderzoeken in. Voor ons is het belangrijk om ook van jou te weten hoe je graag begeleid zou willen worden, welke informatie voor jou extra belangrijk is of over welke onderwerpen je verdere uitleg & voorlichting wenst. Dit zodat jij met zo veel mogelijk vertrouwen de eerste ontwikkelingen van het ouderschap kunt ervaren.

Tijdens de intake maken we ook met behulp van echoscopisch onderzoek een schatting hoe ver je zwanger bent. Prenatale screening, vervolgecho’s en bloedonderzoek komen aan bod en we geven je verdere leefstijladviezen hoe je zo gezond mogelijk zwanger bent. De intake duurt ongeveer 45 minuten.

AdminIntake & kennismaking